GKsea.com image

Serving the world with Accurate GK and Current Affairs


Most Important GK Questions & Answers

Most Important GK Questions & Answers are the Questions and Answers taken from various previous exams like SSC CHSCL, SSC LDC, NDA, CDS exam, AFCAT exam, UPSC exam, IBPS exams, CTET exam and other competitive exams.

SSC Most Asked GK Questions Answers

  • 1. The Industrial Development Bank of India was set up in [SSC CHSL EXAM 2015]
    A) July 1962
    B) July 1964
    C) July 1966
    D) July 1968
    Answer: July 1964

  • 2. More than 50% of the world's coal deposits are held by [SSC CHSL EXAM 2015]
    A) China, India and USA
    B) China, India and Russia
    C) India, Russia and USA
    D) USA, Russia and China
    Answer: USA, Russia and China

  • 3.Fruits stored in a cold chamber exhibit longer storage life because [IAS Prelims Exam 2013]
    A) exposure to sunlight is prevented
    B) concentration of carbon dioxide in the environment is incresed
    C) rate of respiration is decreased
    D) there is an increase in humidity
    Answer: rate of respiration is decreased

  • 4. What is Rio+20 Conference, often mentioned in the news? [IAS Prelims Exam 2013]
    (a) It is the United Nations Conference on Sustainable Development
    (b) It is a Ministerial Meeting of the World Trade Organization
    (c) It is a Conference of the Inter-governmental Panel on Climate Change
    (d) It is a Conference of the Member Countries of the Convention on Biological Diversity
    Answer: It is the United Nations Conference on Sustainable Development

  • 5. The Fair and Remunerative Price (FRP) of sugarcane is approved by the [IAS Prelims Exam 2015]
    (a) Cabinet Committee on Economic Affairs
    (b) Commission for Agricultural Costs and Prices
    (c) Directorate of Marketing and Inspection, Ministry of Agriculture
    (d) Agricultural Produce Market Committee
    Answer: Cabinet Committee on Economic Affairs

Most Important GK questions & Answers

SSC General Knowledge Questions Answers

  • 6. The author of the book "Zest for life" is: [SSC CGL Exam 2015]
    A) HG Walls
    B) Emile Zola
    C) Hask Twain
    D) Virginia Wolf
    Answer: Emile Zola

  • 7. The gene which exhibits multiple effects is known as [SSC CGL Exam 2015]
    A) Pleiotropic
    B) Pseudogene
    C) Polygene
    D) Complimentary
    Answer: Polygene

  • 8. The only AICC session Gandhiji presided was held at: [SSC CGL Exam 2015]
    A) Belgaum
    B) Calcutta
    C) Madras
    D) Lahore
    Answer: Belgaum

  • 9. The best milch breed in the world is: [SSC CGL Exam 2015]
    A) Holstein - Friesian
    B) Deoni
    C) Chittagong
    D) Sindhi
    Answer: Holstein - Friesian

  • 10. Who initiated the movement to form the Indian National Congress: [SSC CGL Exam 2015]
    A) Gandhi ji
    B) AO Hume
    C) Annie Besant
    D) WC Banerjee
    Answer: AO Hume


Previous GK in Hindi Quiz|Most important GK questions & answers 1


Most Important GK Questions and Answers


Tags: General Knowledge Questions and Answers, Most Important GK Questions and Answers, important gk questions, gk questions with solution, gk questions with answers

Copyright© 2013-2015 Gksea.com. Powered by dataNcode | Disclaimer and Terms

Contact Us Mail Us