GKsea.com image

Serving the world with Accurate GK and Current Affairs


Most Important GK Questions & Answers 2

Most Important GK Questions & Answers are the Questions and Answers taken from various previous exams like SSC CHSCL, SSC LDC, NDA, CDS exam, AFCAT exam, UPSC exam, IBPS exams, CTET exam and other competitive exams.

SSC Most Asked GK Questions Answers

  • 21. The International Renewable Energy Agency launched the World's first atlas on clean energy on
    (a) June 13, 2013
    (b) March 13, 2013
    (c) May 13, 2013
    (d) January 13, 2013
    Answer: January 13, 2013

  • 22. Just before being appointed as the new LG of Delhi, what assignment did Najeeb Jung had?
    (a) Joint Secretary in Oil Ministry
    (b) Head, Oxford Institute of Energy Studies
    (e) Vice Chancellor, Jamia Millia Islamia
    (d) Advisor to Asian Development Bank
    Answer: Vice Chancellor, Jamia Millia Islamia

  • 23. Which of the following rulers belonged to the slave dynasty?
    A) Akbar
    B) Ahmad Shah Abdali
    C) Iltutmish
    D) Humayun
    Answer: Iltutmish

  • 24. The title of 'Viceroy' was added to the office for the first time in
    A) 1858
    B) 1856
    C) 1892
    D) 1828
    Answer: 1858

  • 25. The local ruler whom Vasco Da Gama met on his arrival at Calicut in May 1498 is:
    A) Siraj
    B) Zamorin
    C) Rajendran Nayar
    D) Bhagwanlal
    Answer: Zamorin

Most Important GK questions & Answers 2

Advertisements

SSC General Knowledge Questions Answers

  • 26. Which is the first state in India where Panchayat Raj System was implemented?
    A) Maharashtra
    B) Rajasthan
    C) Andhra Pradesh
    D) Tamil Nadu
    Answer: Rajasthan

  • 27. Name the Indian Chess player who has broken the World Record by finishing the game in first twelve move:
    A) Vishwanathan Anand
    B) Shakuntla Devi
    C) Pravin Thipsey
    D) Champa Bose
    Answer: Vishwanathan Anand

  • 28. Which of the following is a pair name of same game?
    A) Vollley ball - Squash
    B) Golf - Polo
    C) Billiard - Carrom
    D) Soccer - football
    Answer: Soccer - football

  • 29. What is the full form of ICC?
    A) Indian Cricket Council
    B) Indian Cricket Club
    C) International Cricket Council
    D) International Cricket Club
    Answer: International Cricket Council

  • 30. The term Butterfly stroke is associated with:
    A) Pole Vault
    B) Golf
    C) Swimming
    D) Kabaddi
    Answer: Swimming


Most important GK questions & answers 1|Most important GK questions & answers 3


Most Important GK Questions and Answers


Tags: General Knowledge Questions and Answers, Most Important GK Questions and Answers, important gk questions, gk questions with solution, gk questions with answers

Advertisements

Copyright© 2013-2015 Gksea.com. Powered by dataNcode | Disclaimer and Terms

Contact Us Mail Us