GKsea.com image

Serving the world with Accurate GK and Current Affairs


Most Important GK Questions & Answers 1

Most Important GK Questions & Answers are the Questions and Answers taken from various previous exams like SSC CHSCL, SSC LDC, NDA, CDS exam, AFCAT exam, UPSC exam, IBPS exams, CTET exam and other competitive exams.

SSC Most Asked GK Questions Answers

  • 11. The Genetic Engineering Appraisal Committee is constituted under the [IAS EXAM 2015]
    (a) Food Safety and Standards Act, 2006
    (b) Geographical Indications of Goods (Registration and Protection) Act, 1999
    (c) Environment (Protection) Act, 1986
    (d) Wildlife (Protection) Act, 1972
    Answer: Environment (Protection) Act, 1986

  • 12. There is a Parliamentary System of Government in India because the [IAS EXAM 2015]
    (a) Lok Sabha is elected directly by the people
    (b) Parliament can amend the Constitution
    (e) Rajya Sabha cannot be dissolved
    (d) Council of Ministers is responsible to the Lok Sabha
    Answer: Parliament can amend the Constitution

  • 13. In India, the steel production industry requires the import of [IAS EXAM 2015]
    A) saltpetre
    B) rock phosphate
    C) coking coal
    D) All of the above
    Answer: coking coal

  • 14. Which among the following is a folk dance of India? [SSC CGL Exam 2015]
    A) Garba
    B) Manipuri
    C) Mohiniattam
    D) Kathakali
    Answer: Kathakali

  • 15. Day and Night are equal at the: [SSC CGL Exam 2015]
    A) Equator
    B) Antarctic
    C) Prime Meridian
    D) Poles
    Answer: Equator

Most Important GK questions & Answers 1

Advertisements

SSC General Knowledge Questions Answers

  • 16. India's first Noble Prize was given for: [SSC CGL Exam 2015]
    A) Physics
    B) Literature
    C) Chemistry
    D) Medicine
    Answer: Literature

  • 17. Which of the following is called the Light house of the Mediterranean? [SSC CGL Exam 2015]
    A) Stromboli of Sicily
    B) Paracutin of Mexico
    C) Vesuvius of Italy
    D) Mount pelee of West Indies
    Answer: Stromboli of Sicily

  • 18. A Computer executes Program in the sequence of: [SSC CGL Exam 2015]
    A) Execute, Fetch, Decode
    B) Fetch, Decode, Execute
    C) Store, Fetch, Execute
    D) Decode, Fetch, Execute
    Answer: Fetch, Decode, Execute

  • 19. The one rupee note beers the signature of: [SSC CGL Exam 2015]
    A) Governor Reserve bank of India
    B) Secretary, Ministry of Finance
    C) Finance Minister
    D) None of these
    Answer: Secretary, Ministry of Finance

  • 20. SIDBI stands for [SSC CGL Exam 2015]
    A) Small Industries Development Bank of India
    B) Small Industries Developmental banker Institute
    C) Small Innovations Development Banker's Institute
    D) Small Industrial Designed Bank of India
    Answer: Small Industries Development Bank of India


Most important GK questions & answers|Most important GK questions & answers 2


Most Important GK Questions and Answers


Tags: General Knowledge Questions and Answers, Most Important GK Questions and Answers, important gk questions, gk questions with solution, gk questions with answers

Advertisements

Copyright© 2013-2015 Gksea.com. Powered by dataNcode | Disclaimer and Terms

Contact Us Mail Us