GKsea.com image

Serving the world with Accurate GK and Current Affairs

Advertisements

Question 1 - 20


You can also find these questions on our Facebook page. Do Like our page on Facebook to get daily updates.

|To Read More Questions Click Here|

Question 1. Who won the 2015 Miami Open Women's Doubles title?
A > Elena Vesnina and Ekaterina Makarova
B > Sania Mirza and Martina Hingis
C > Saina Nehwal and Jawala Gatta
D > None of these
Answer: Sania Mirza and Martina Hingis

Question 2. What is the name of capital of country Serbia situated in Europe?
A > Jagodina
B > Sombour
C > Belgrade
D > Lojnica
Answer: Belgrade

Question 3. Tennis Player Novak Djokovic belongs to which country?
A > India
B > Australia
C > England
D > Serbia
Answer: Sania Mirza and Martina Hingis

Question 4. Who won the 2015 Miami Open Tennis Men's Singles titles?
A > Novak Djokovic
B > Andy Murray
C > Roger Fedrer
D > None of these
Answer: Novak Djokovic

Question 5. Who won the 2015 Miami Open Women's Singles title?
A > Serene Williams
B > Suarez Navarro
C > Sabine Lisicki
D > Saina Nehwal
Answer: Serene Williams

Advertisements

Question 6. Name the organisation which has got the Golden Peacock National Quality Award 2015?
A > Infosys
B > Delhi International Airport Limited
C > Uber Corporation
D > Samsung
Answer: Delhi International Airport Limited

Question 7. Who of the following is the governor of 3 states of India simultaneously since April 2015?
A > BL Joshi
B > Ram Naik
C > Keshari Nath Tripathi
D > Sheela Dikshit
Answer: Keshari Nath Tripathi

Question 8. Keshari Nath Tripathi is given additional charge as governor of which state in April 2015 beside having charge of two state West Bengal and Bihar?
A > Delhi
B > Mizoram
C > Jharkhand
D > Assam
Answer: Mizoram

Question 9. What is correct related to Microsoft Edge?
A > A web browser
B > An operating software
C > A driver
D > A Technology
Answer: A web browser

Question 10. What is the code name of web browser Microsoft Edge?
A > Kitkat
B > Spartan
C > Zigzag
D > CodeM
Answer: Spartan

Advertisements

Question 11. Which of the following city is not part of National Air Quality Index launched by Narendra Modi?
A > Kanpur
B > Delhi
C > Bangalore
D > Saharanpur
Answer: Saharanpur

Question 12. What is the full form of NAQI?
A > National Air Quantity Index
B > National Atmosphere Quality Index
C > National Air Quality Index
D > None of these
Answer: National Air Quality Index

Question 13. Who of the following Indian boys won Institute of Physics Prize 2015 for his Cosmic-ray project?
A > Pratap Singh
B > Sumit Goyal
C > Ram Krishna Awasthi
D > Pankaj Meena
Answer: Pratap Singh

Question 14. What is the full form of EBRD?
A > European Bank for Research and Development
B > European Bank for Reconstruction and Development
C > European Base for Restructure and Development
D > None of these
Answer: European Bank for Reconstruction and Development

Question 15. What was the theme of World Health Day 2015?
A > From farm to plate, make food safe
B > Women Empowerment
C > Saving the Earth planet
D > None of these
Answer: From farm to plate, make food safe

Advertisements

Question 16. Name the village of India that plants 111 trees for every girl born?
A > Piplantri village of Rajasthan
B > Saint village of Rajasthan
C > Rehmatpura village of Maharashtra
D > Hinjewadi of Maharashtra
Answer: Piplantri village of Rajasthan

Question 17. Who won Syed Mushtaq Ali T20 Trophy 2014-15?
A > Gujarat cricket team
B > Punjab cricket team
C > Hariyana cricket team
D > UP cricket team
Answer: Gujarat cricket team

Question 18. Prime Minister Modi launched MUDRA Bank under PM Jan Dhan Yojana?
A > to empower sports in the country
B > to fund educational organisations
C > to fund small entrepreneurs
D > None of these
Answer: to fund small entrepreneurs

Question 19. Dronavalli Harika won which medal in World Women's chess championship 2015 at Sochi Russia?
A > Gold
B > Silver
C > Bronze
D > None of these
Answer: Bronze

Question 20. Who of the following was conferred Sahitya Shiromani Samman 2015 of Uttar Pradesh ?
A > Gopaldas Neeraj
B > Devikanandan Pant
C > Azam Khan
D > Hargobind Singh
Answer: Gopaldas Neeraj

Advertisements

|To Read More Questions Click Here|

Important links


Advertisements

footer

Copyright© 2013-2015 Gksea.com. Powered by dataNcode | Disclaimer and Terms

Contact Us Mail Us